Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fahéjas kuglóf recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 1 dl tej
» 5 dkg vaj + 2 dkg a kenéshez
» 5 dkg fehér tönkölyliszt
» Belülre:fahéjas cukor
» Szóráshoz:porcukor
» 2 ek méz
» 1,5 dkg friss élesztő
» 2 tojássárgája
» 2 ek cukor
» 2 ek tejföl
» 30 dkg BL-55 finomliszt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, a mézet belekeverjük, élesztőt belemorzsoljuk, megkelesztjük.A tészta alapanyagait dagasztógépbe tesszük, és 5 perc alatt összekeverjük, majd egy órát langyos helyen letakarva kelesztjük.A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 50 x30 cm-es téglalappá, amit megkenünk olvasztott vajjal és alaposan megszórunk fahéjas cukorral.A tésztát felhengergetjük és a kivajazott kuglófformába fektetjük úgy, hogy a két vége egymás mellé kerüljön, kört alkosson.Tetejét cukrozott tojással megkenjük, 20 percig újra kelesztjük, majd újra lekenjük.155 C-ra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 40 perc alatt megsütjük.
Rácsra téve kihűtjük. Porcukorral szórva tálaljuk.

Megjegyzés / tipp:

Reggelire friss süteményt akartam készíteni a családnak. Kuglófot régen sütöttem. Nem is nagyon munkaigényes, így rá esett a választás.
0 komment 7 ember kedveli 53ilona
2013.08.16 22:22
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tejet meglangyosítjuk, mézet belekeverjük, tészta alapanyagait, órát langyos, megkelt tésztát, tésztát felhengergetjük, kivajazott kuglófformába, felhengergetjük, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk, hőlégkeverésen, előmelegített, megkelesztjük, dagasztógépbe, összekeverjük, kuglófformába, tojássárgája, belekeverjük, alapanyagait, munkaigényes, tönkölyliszt, Porcukorral, kinyújtjuk, lisztezett, finomliszt, olvasztott, kelesztjük, téglalappá, kelesztjük, kivajazott, megszórunk, megkenjük, családnak, kenéshez, fehér tönkölyliszt, Belülre fahéjas cukor, Szóráshoz porcukor, friss élesztő, tojássárgája, cukor, tejföl, BL-55 finomliszt,
Hamis gulyásleves
0 komment 6 ember kedveli
Füstölt sonkás pite.
0 komment 6 ember kedveli
Oxfordi húspogácsa
0 komment 11 ember kedveli
Főzött sonkás pogácsa
0 komment 1 ember kedveli
Sült hurka-rozmaringos burgonyával-fehérboros káposztával-
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszos gofri
0 komment 7 ember kedveli
Kölesfasírt golyó
0 komment 6 ember kedveli
Almás- fahéjas omlett
0 komment 2 ember kedveli
Őzgerinc
0 komment 4 ember kedveli
Brokkoli leves
0 komment 1 ember kedveli
A királynő tyúkhúslevese
0 komment 2 ember kedveli
Bőség tepsi
0 komment 13 ember kedveli
Töltött paprika
0 komment 6 ember kedveli
Gazdag palacsinta
0 komment 10 ember kedveli
Töltött káposzta darált hússal
2 komment 12 ember kedveli
Túróhabtorta
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.